SöderS söker generalsekreterare!

2 juni 2018

Om SöderS

SöderS är Södertörns högskolas studentkår sedan 1996 och arbetar för ett starkt studentmedbestämmande samt en högkvalitativ och rättssäker utbildning, ett levande campus och en hållbar och transparent studentrörelse.

Utöver internorganisationen samlar studentkåren cirka 300 studentrepresentanter varje år och ungefär 15 medlemsföreningar som på olika håll verkar för att verkställa studentkårens mål. Nu söker vi en ny chef att leda verksamheten framåt.

Om tjänsten

Generalsekreterare har ett flertal huvuduppgifter och fyller en viktig funktion i organisationen i form av att vara en knytpunkt för kontinuitet och transparens samt utveckling av organisationen.

SöderS generalsekreterare är kansliets chef och ansvarar för uppföljning av verksamheten, studentkårens löpande ekonomiska arbete och är ett administrativt stöd för kansliets såväl som för medlemsföreningarnas arbete. Generalsekreterare har ett nära samarbete med ordförande och är styrelsens sekreterare.

Om arbetsplatsen

SöderS kårledning består av eventkoordinator, generalsekreterare, kommunikatör, ordförande och studentombud. Som generalsekreterare arbetsleder du den anställda personalen och leds själv av styrelsen genom ordförande. Kansliet är beläget på Södertörns högskola, Alfred Nobels allé 9, på Campus Flemingsberg och är en levande arbetsplats med vår andrahandsbokhandel, konferens- och workshoprum för studentkåren med dess föreningar beläget vid kontoren och precis utanför finns studentpentry och studentkårens pub. Som generalsekreterare har du ett eget kontor och både arbetstelefon och arbetsdator ingår i tjänsten.

Kravprofil

Du ska ha

  • Kunskap om och förståelse för ideella organisationer
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning på operativ eller strategisk nivå
  • Tidigare erfarenhet av ledarskap på operativ eller strategisk nivå

Det är meriterande om du har

  • Tidigare erfarenhet inom elev- och eller studentrörelsen
  • Tidigare studier inom relevant utbildningsområde

Omfattning och ansökan

Tjänsten som generalsekreterare är 100 % motsvarande 33 h i veckan exklusive en (1) timmes lunch per dag. SöderS kansli arbetar måndag till torsdag 09.00 till 17.00 samt fredag 09.00 – 15.00. SöderS tillämpar individuell lönesättning enligt SöderS lönepolicy och kollektivavtal.

Vid intresse av tjänsten, skicka din ansökan innehållande

  1. CV med relevanta meriter och erfarenheter samt annat som kan vara relevant för oss att veta i urvalsprocessen.
  2. Demo där du berättar om två tillfällen du arbetat med ekonomistyrning eller ledarskap på operativ eller strategisk nivå där du analyserar vad som en gång gick bra och en gång mindre bra.
  3.  En (1) till två (2) referenser.

Ansökan ska inkomma till oskar.m.wiik@soders.nu. Märk mailet med "Ansökan: Generalsekreterare". Tillräde sker i juli enligt överenskommelse.

Kontakt

Moa Bergström
Styrelseledamot

Mail: moa.bergstrom@soders.nu
Mobil: 076-339 56 44