Sök jobb: Kommunikatör

Södertörns högskolas studentkår
11 juni 2018

Om SöderS

SöderS är Södertörns högskolas studentkår sedan 1996 och arbetar för ett starkt studentmedbestämmande samt en högkvalitativ och rättssäker utbildning, ett levande campus och en hållbar och transparent studentrörelse.

Utöver internorganisationen samlar studentkåren cirka 300 studentrepresentanter varje år och ungefär 15 medlemsföreningar som på olika håll verkar för att verkställa studentkårens mål.

Om tjänsten

Kommunikatören arbetar med image- och varumärkesfrågor samt med strategiskt påverkansarbete för att säkerställa organisationens medlemsrekrytering och trovärdighet gentemot medlemmar och högskolan med dess studenter. Kommunikatören har huvudansvar för organisationens strategiska och operativa kommunikationsarbete och har kunskaper kring layout, grafisk formgivning och textredigering. Kommunikatören är även ansvarig för SöderS expedition.

Om arbetsplatsen

SöderS kårledning består av eventkoordinator, generalsekreterare, kommunikatör, ordförande och studentombud. Kansliet är beläget på Södertörns högskola, Alfred Nobels allé 9, på Campus Flemingsberg och är en levande arbetsplats med vår andrahandsbokhandel, konferens- och workshoprum för studentkåren med dess föreningar beläget vid kontoren och precis utanför finns studentpentry och studentkårens pub. Som kommunikatör har du ett kontor samt expeditionen att bemanna. Arbetstelefon och arbetsdator ingår i tjänsten.

Kravprofil

Du ska ha

 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med Adobe Creative Cloud inom ramarna för bildredigering
 • Erfarenhet av textproduktion och textbehandling
 • Kunskap om och förståelse för ideellt engagemang

Det är meriterande om du har

 • Tidigare utbildning och/eller anställning inom kommunikation och/eller marknadsföring
 • Tidigare erfarenhet av kundbemötande och/eller medlemsservice
 • Tidigare erfarenhet av högre utbildning

Omfattning och ansökan

Tjänsten som kommunikatör är 100 % motsvarande 33 h i veckan exklusive en (1) timmes lunch per dag. SöderS kansli arbetar måndag till torsdag 09.00 till 17.00 samt fredag 09.00 – 15.00. SöderS tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Som kommunikatör arbetsleds du av generalsekreterare.

Vid intresse av tjänsten, skicka din ansökan innehållande

 1. CV med relevanta meriter och erfarenheter samt annat som kan vara relevant för oss att veta i urvalsprocessen.

  Går du vidare i processen kommer vi be dig att även lämna

 2. Demo utifrån riktlinjerna nedan.
 3. En (1) till två (2) referenser.

Ansökan ska inkomma till SöderS senast 20 juni 2018 klockan 23.59 via oskar.m.wiik@soders.nu. Märk mailet med "Ansökan: Kommunikatör". Tillräde sker i juli enligt överenskommelse.

Demo

De som går vidare i urvalsprocessen kommer vi be lämna en demo inom ramarna för uppdraget.

Dagen innan CSN landar i plånböckerna varje månad arrangerar SöderS en så kallad studentfrukost där våra medlemmar får roffa åt sig i godsaker när skafferiet står tomt hemma. Varje frukost innehåller ett speciellt inslag, ofta i form av ett samarbete med annan förening, där parterna ges möjlighet att marknadsföra något speciellt som händer på campus. Vi vill att du gör en affisch för att marknadsföra SöderS Studentfrukost. Affischen ska innehålla logotyp, en beskrivande text om evenemanget, vilket samarbetet är samt bildmaterial och element som går i linje med SöderS kommunikation. Till hjälp och inspiration finns bilder och tidigare event på vår Facebook. SöderS logotyp finner du på vår hemsida. Det vi mäter i arbetsprovet är hur väl du kan använda valt bildredigeringsprogram samt hur väl affischen matchar organisationens verksamhet.

Kontakt

Moa Bergström
Styrelseledamot

Mail: moa.bergstrom@soders.nu
Mobil: 076-339 56 44