Sök jobb: Studentombud

Södertörns högskolas studentkår
11 juni 2018

Om SöderS

SöderS är Södertörns högskolas studentkår sedan 1996 och arbetar för ett starkt studentmedbestämmande samt en högkvalitativ och rättssäker utbildning, ett levande campus och en hållbar och transparent studentrörelse.

Utöver internorganisationen samlar studentkåren cirka 300 studentrepresentanter varje år och ungefär 15 medlemsföreningar som på olika håll verkar för att verkställa studentkårens mål.

Om tjänsten

Studentombudet ska bevaka och driva frågor för att bevara och öka rättssäkerheten för studenter och doktorander vid Södertörns högskola. Som del i detta ligger det på studentombudets bord att hantera student- och doktorandärenden på Södertörns högskola.

Studentombudet ansvarar för tillsättning, stöd och entledigande av studentrepresentanter vid Södertörns högskola på uppdrag av SöderS styrelse.

Studentombudet ansvarar för att bevaka och driva likabehandlingsfrågor vid Södertörns högskola samt arbeta för att skapa ett mer tillgängligt studentinflytande på högskolan. Detta arbete innefattar även delaktighet i mångfalds- och likabehandlingsfrågor inom SöderS.

Om arbetsplatsen

SöderS kårledning består av eventkoordinator, generalsekreterare, kommunikatör, ordförande och studentombud. Kansliet är beläget på Södertörns högskola, Alfred Nobels allé 9, på Campus Flemingsberg och är en levande arbetsplats med vår andrahandsbokhandel, konferens- och workshoprum för studentkåren med dess föreningar beläget vid kontoren och precis utanför finns studentpentry och studentkårens pub. De två studentombuden delar kontor och arbetstelefon samt arbetsdator ingår i tjänsten.

Kravprofil

Du ska ha

  • Förståelse för lagar, förordningar och lokala ramverk
  • Förståelse för och/eller erfarenhet av vad det innebär att vara student
  • Kunskap om och förståelse för ideella organisationer

Det är meriterande om du har

  • Tidigare erfarenhet av Södertörns högskola
  • Tidigare erfarenhet inom elev- och/eller studentrörelsen
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med likabehandlingsfrågor

Omfattning och ansökan

Tjänsten som studentombud är 100 % motsvarande 33 h i veckan exklusive en (1) timmes lunch per dag. SöderS kansli arbetar måndag till torsdag 09.00 till 17.00 samt fredag 09.00 – 15.00. SöderS tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Som studentombud arbetsleds du av generalsekreterare.

Vid intresse av tjänsten, skicka din ansökan till angela.r.larsson@soders.nu innehållande

  1. CV med relevanta meriter och erfarenheter samt annat som kan vara relevant för oss att veta i urvalsprocessen.
  2. En (1) till två (2) referenser.

Ansökan ska inkomma till SöderS senast 20 augusti 2018 klockan 23.59. Märk mailet med "Ansökan: Studentombud". Tillräde sker i juli enligt överenskommelse.

Kontakt

Angela Refuerzo
Generalsekreterare

Mail: angela.r.larsson@soders.nu
Mobil: 072 002 59 63