Ledigt jobb: studentombud!

SöderS
30 augusti 2018

Vi på SöderS - Södertörns Högskolas studentkår, söker nu ett studentombud som brinner för likabehandlingsfrågor och vill öka rättssäkerheten för studenter och doktorander på skolan!

Om tjänsten
Studentombudet ska bevaka och driva frågor för att bevara och öka rättssäkerheten för studenter och doktorander vid Södertörns högskola. Som del i detta ligger det på studentombudets bord att hantera student- och doktorandärenden på Södertörns högskola. Studentombudet ansvarar för tillsättning, stöd och uppsägning av studentrepresentanter vid Södertörns högskola på uppdrag av SöderS styrelse.

Studentombudet ansvarar för att bevaka och driva likabehandlingsfrågor vid Södertörns högskola samt jobba för att skapa ett mer tillgängligt studentinflytande på högskolan.

Förmåner
- 30 dagar semester utöver 2 lediga veckor under jul och nyår
- Arbetstelefon och arbetsdator
- 7 timmars arbetsdag och 5 timmars arbetsdag på fredagar
- En utvecklande och mycket meriterande arbetsplats
- Fantastiska kollegor och möjlighet till vidareutveckling

Om SöderS
SöderS kårledning består av eventkoordinator, generalsekreterare, kommunikatör, ordförande och studentombud. Kansliet är beläget på Södertörns högskola, Alfred Nobels allé 9, på Campus Flemingsberg och är en levande arbetsplats med vår andrahandsbokhandel, konferens- och workshoprum för studentkåren med dess föreningar beläget vid kontoren och precis utanför finns studentpentry och studentkårens pub. De två studentombuden delar kontor och arbetstelefon samt arbetsdator ingår i tjänsten.

SöderS är Södertörns högskolas studentkår sedan 1996 och arbetar för ett starkt studentmedbestämmande samt en högkvalitativ och rättssäker utbildning, ett levande campus och en hållbar och transparent studentrörelse.

Utöver internorganisationen samlar studentkåren cirka 300 studentrepresentanter varje år och ungefär 15 medlemsföreningar som på olika håll verkar för att verkställa studentkårens mål.

Kravprofil
Du ska ha:
- Förståelse för lagar, förordningar och lokala ramverk
- Förståelse för och/eller erfarenhet av vad det innebär att vara student
- Kunskap om och förståelse för ideella organisationer


Det är meriterande om du har:
- Tidigare erfarenhet av Södertörns högskola
- Tidigare erfarenhet inom elev- och/eller studentrörelsen
- Tidigare erfarenhet av att arbeta med likabehandlingsfrågor


Omfattning och ansökan
Tjänsten som studentombud är 100 % motsvarande 33 h i veckan exklusive en (1) timmes lunch per dag. SöderS kansli arbetar måndag till torsdag 09.00 till 17.00 samt fredag 09.00 – 15.00. SöderS tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Som studentombud arbetsleds du av generalsekreterare.

Vid intresse av tjänsten, skicka din ansökan till angela.r.larsson@soders.nu innehållande;
CV med relevanta meriter och erfarenheter samt annat som kan vara relevant för oss att veta i urvalsprocessen.
En (1) till två (2) referenser.


Vi läser ansökningar löpande så skicka in din ansökan så fort som möjligt, senast den 15 september. Märk mailet med "Ansökan: Studentombud". Tillträde sker i september eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Angela Refuerzo

Generalsekreterare

Mail: angela.r.larsson@soders.nu

Mobil: 072 002 59 63