Sök uppdraget som SöderS Kommunikatör

Oskar Wiik
19 juni 2017

Ta chansen. Bli en del av studentkårens operativa ledning för verksamhetsåret 2017/18.

Uppdragsbeskrivning i dokumentform.

Kommunikatören arbetar med image- och varumärkesfrågor samt med strategiskt påverkansarbete för att säkerställa organisationens medlemsrekrytering och trovärdighet gentemot medlemmar och högskolan med dess studenter. Kommunikatören har huvudansvar för organisationens strategiska och operativa kommunikationsarbete och har kunskaper kring layout, grafisk formgivning och textredigering. Kommunikatören fyller även en viktig funktion i form av administrativt stöd gällande medlemshantering och medlemsutveckling och är därmed ansvarig för kontakt med Mecenat och SSSB såväl som Ladok och SöderS medlemssystem.

Kommunikatören ansvarar för att ta fram material och arbeta strategiskt med marknadsföring för att säkerställa att information om studentkåren, dess medlemsvärde och evenemang når studenterna. Detta innebär ansvar för bland annat konceptframtagning som formgivning, copywriting, beställning och lansering; nyhetsbrev, medlemsmail och affischering. Det åligger kommunikatören att se till att SöderS grafiska profil är uppdaterad, korrekt och tillgänglig och implementerad för aktiva inom organisationen.

Kravprofil

Du ska

  • Kunna använda sig av Adobe Creative Cloud inom ramarna för bildredigering
  • Erfarenhet av textproduktion och textbehandling
  • Kunskap om och förståelse för ideellt engagemang

Det är meriterande om du har

  • Tidigare utbildning och/eller anställning inom kommunikation och/eller marknadsföring
  • Tidigare erfarenhet av kundbemötande och/eller medlemsservice
  • Tidigare erfarenhet av högre utbildning

Demo

De som går vidare i urvalsprocessen kommer vi be lämna en demo inom ramarna för uppdraget.

Dagen innan CSN landar i plånböckerna varje månad arrangerar SöderS en så kallad studentfrukost där våra medlemmar får roffa åt sig i godsaker när skafferiet står tomt hemma. Varje frukost innehåller ett speciellt inslag, ofta i form av ett samarbete med annan förening, där parterna ges möjlighet att marknadsföra något speciellt som händer på campus. Vi vill att du gör en affisch för att marknadsföra SöderS Studentfrukost. Affischen ska innehålla logotyp, en beskrivande text om evenemanget, vilket samarbetet är samt bildmaterial och element som går i linje med SöderS kommunkation. Till hjälp och inspiration finns bilder och tidigare event på vår Facebook. SöderS logotyp finner du på vår hemsida. Det vi mäter i arbetsprovet är hur väl du kan använda valt bildredigeringsprogram samt hur väl affischen matchar organisationens verksamhet.

Omfattning och ansökan

Uppdraget är ett heltidsarvoderat förtroendeuppdrag med ett arvode om 18 500 SEK/månad före skatt från 1 juli 2017 till och med 30 juni 2018. Din närmsta chef är SöderS ordförande.

Vid intresse av uppdraget, skicka din ansökan innehållande CV med relevanta meriter och erfarenheter samt annat som kan vara relevant för oss att veta i urvalsprocessen till ansokan@soders.nu. Din ansökan vill vi ha senast 9 juli 2017.

Om SöderS

SöderS är Södertörns högskolas studentkår och har varit det sedan 1996. Vårt mål och uppdrag är ett starkt studentinflytande, en rättssäker och högkvalitativ utbildning och ett levande campus. SöderS samlar varje år över 2 000 medlemmar och ungefär 20 olika intresse- och utbildningsföreningar. Tillsammans skapar vi studentlivet och studentrörelsen.

Kontakt

Oskar Wiik
Ordförande

Mail: ordf@soders.nu
Mobil: 072-002 59 62