SöderS nya styrelse är vald

johanna granander
26 maj 2021

20 maj samlades SöderS medlemmar för SöderS Årsmöte - Vårsammanträdet 2021! 
I samband med sammanträdet beslutades det bland annat om en ny verksamhetsplan* och en ny styrelse för kommande verksamhetsår.

Mötet leddes galant av Sofia Holmdahl, ordförande för SUS - Stockholms universitets studentkår och Oskar M Wiik, ordförande för SSCO - Stockholms studentkårer och tidigare ordförande för SöderS. Vårsammanträdet var SöderS tredje årsmöte som ägde digitalt.

Vid vårsammanträdet beslutade SöderS medlemmar om en sprillans ny verksamhetsplan inför verksamhetsåret 2021/22, det vill säga från och med 1 juli 2021 till 30 juni 2022. Vid årsmötet lade även SöderS valberedning fram sitt förslag på styrelse inför kommande verksamhetsår. Valberedningen bestod av Alicia Price Andersson, Oktay Ikiz och Eda Aydogan. Storleken på SöderS styrelse fastställdes till åtta medlemmar och valberedningens förslag röstades igenom. Kommande styrelse består av:

 • Hedwig Gordon, styrelseledamot
  Journalistik med samhällsstudier
 • Iryna Hauska, ordförande
  Konst, kultur och ekonomi
 • Amanda Jona, styrelseledamot
  Medier, engelska och globalisering
 • Ismail Koje, styrelseledamot
  Ekonomi, teknik och design
 • Adam Maquard, vice ordförande
 • Rebecka Nyman, styrelseledamot
  Företagsekonomi
 • Sharifur Rahman, styrelseledamot
  Leadership for Sustainable Development: Master's programme
 • Andreas Tinglöf, styrelseledamot
  Polisprogrammet

Vid årsmötet beslutades det även om att Josefin Stern får förtroendet att fortsätta sitt uppdrag som SöderS verksamhetsrevisor. Josefin är tidigare styrelseledamot och ordförande i SöderS styrelse och numera politisk sekreterare för SSCO.

Ett stort tack till mötespresidiet, ett stort grattis till samtliga förtroendevalda och ett extra stort tack till alla ni som var med och närvarade vid årsmötet!

Tillsammans är vi the student movement.

*Ladda ner verksamhetsplanen för 2021/22 >> 
Språkliga ändringar kan justeras i efterhand.