Kandidera: Ordförande

Kandidera till uppdraget som ordförande för Södertörns högskolas studentkår 2022/23

-

Uppdraget i korthet

Uppdraget är ett fyllnadsval för verksamhetsåret och löper 2023-01-01 till och med 2023-06-30. Uppdraget som ordförande är arvoderat med en omfattning om 30 %.

Om att vara ordförande för SöderS

Som ordförande för SöderS är ditt främsta uppdrag att leda styrelsens strategiska arbete. Det handlar om att kalla till och leda styrelsemöten, sammanställa handlingar och se till att alla kan delta med goda förutsättningar. Som ordförande arbetar du också tillsammans med generalsekreteraren för att säkerställa att organisationen når de uppsatta målen. Ordförande är genom styrelsen chef för generalsekreteraren. Utöver kärnuppdraget finns det också stora möjligheter för dig att sätta en personlig prägel på ordförandeskapet. Du har stor frihet att lägga extra fokus på just det du brinner för. Du formar uppdraget utifrån dina intressen, oavsett om det handlar om att stärka utbildningskvaliteten på högskolan, hjälpa föreningar med evenemang eller driva opinion för dina hjärtefrågor.

Att vara ordförande för SöderS är ett deltidsuppdrag med en omfattning på 30% av en heltid.

Kvalifikationer


Som ordförande krävs det att du har:

  • Erfarenhet av styrelsearbete
  • Erfarenhet av att leda grupper/personer
  • Är bra på att arbeta tillsammans med andra
  • Har ett engagemenag för studentkårens verksamhet
  • Grundläggande förståelse för studentkårers verksamhet och uppdrag


Ordförande behöver även kunna avsätta den tid som uppdraget kräver. Exakta ramar för arbetstiden kommer ordförande och vice ordförande överens om tillsammans med SöderS generalsekreterare.

Kandidera!

Om du är intresserad av uppdraget kan du kandidera på plats under årsmötet. Du kan också skicka in ett personligt brev till info@soders.nu senast den 21 november 2022 så skickas din kandidatur ut med övriga handlingar för årsmötet.