Kandidera: Vice ordförande

Kandidera till uppdraget som vice ordförande för Södertörns högskolas studentkår 2022/23


Uppdraget i korthet

Uppdraget är ett fyllnadsval för verksamhetsåret och löper 2023-01-01 till och med 2023-06-30. Uppdraget som vice ordförande är arvoderat med en omfattning om 20 %.

Om att vara vice ordförande

Som vice ordförande är du ställföreträdande för ordföranden. Det innebär att ni är ett team och att du ska kunna hoppa in och täcka upp ifall ordförande skulle vara frånvarande. Det innebär också att ni arbetar tillsammans för att säkerställa att olika arbetsuppgifter blir gjorda. För vice ordförande kan handla om att kalla till och leda enstaka styrelsemöten, stötta ordföranden i arbetsledning av generalsekretaren eller hoppa in som ersättare på olika möten. Utöver det ställföreträdande uppdraget har vice ordförande samma uppdrag som övriga ledamöter i SöderS styrelse.

Att vara vice ordförande är ett deltidsuppdrag med en omfattning på 20% av en heltid. Uppdraget sträcker sig från 1 januari 2023 till 30 juni 2023.

Kvalifikationer

Som vice ordförande krävs det att du:

  • Har erfarenhet av styrelsearbete
  • Bra på att arbeta tillsammans med andra
  • Har ett engagemang för studentkårens verksamhet
  • Har grundläggande förståelse för studentkårens verksamhet och uppdrag


Vice ordförande behöver kunna avsätta den tid som uppdraget kräver. Exakta ramar för arbetstiden kommer ordförande och vice ordförande överens om tillsammans med SöderS generalsekreterare.

Kandidera!

Om du är intresserad av uppdraget kan du kandidera på plats under årsmötet. Du kan också skicka in ett personligt brev till info@soders.nu senast den 21 november 2022 så skickas din kandidatur ut med övriga handlingar för årsmötet.

Kandidera: Ordförande