Deltävling i SM i Ekonomi (SÖFRE)

Den 15:e mars är det återigen dags för Deltävlingen SM i Ekonomi där temat för 2022 är ALL I DO IS WIN. Vi vill att DU tillsammans med dina vänner ska ansöka för att ta hem titeln svensk mästare i ekonomi. Som vinnare av deltävlingen får ni representera vårt lärosäte i den stora konferensen som i år arrangeras på Örebros Universitet mellan den 12-15 e maj. Väl vid den stora finalen kämpar ni mot andra lärosäten från hela landet om den ärofyllda titeln Svenska mästare i Ekonomi, samt ett förstapris på 40 000 kr.

Krav för att få delta:
- Du måste vara medlem i SÖFRE, vilket du enkelt blir på: http://www.sofre.se/bli-medlem/
Medlemskapet är helt gratis!
- Du måste vara registrerad för heltidsstudier & visa upp ett LADOK-intyg vid tävlingstillfället (mer info om hur du skriver ut ditt LADOK-intyg kommer senare) och ha intentionen att ta examen inom ekonomi.
- Du får max ha läst 210 högskolepoäng (oavsett ämne och tidigare lärosäte).

Information om hur du skriver ut ditt ladokintyg kommer.

Varje lag består av tre deltagare. Ni kan anmäla er som ett lag, som singel eller dubbel - i de senare fallen kommer projektgruppen att para ihop er med andra tävlande för att bilda lag om tre. Anmäl dig/ert lag till deltävlingen senast söndag den 6/3 klockan 19:00 via denna länk. https://forms.gle/bUfomySbhkREXdCL6

Deltävlingen genomförs på campus och vi återkommer om vilken sal och vägbeskrivning dit.
Tentaupplägg:
50% Företagsekonomi
25% Nationalekonomi
25% Allmän ekonomi

Detta innebär att det kan vara en blandning av nya och erfarna studenter då det är okej att dela upp de olika ämnena inom laget, vilket gör att du själv inte behöver behärska alla områden.

Tveka inte att höra av er till Utbildningsutskottet om ni har några frågor eller funderingar. Vi kommer även att anordna ett infomöte där ni kan fråga om allt ni funderar över och där vi kommer att gå igenom deltävlingen mer i detalj. Mer info om detta möte kommer inom kort.

Nu kör vi och visar att Södertörns högskola har de bästa ekonomerna i landet!

Kontaktuppgifter till oss:
Cornelia.haapala@sofre.se

Datum:

15 mars 2022

Tid:

Kl. 8:00-13:00

Plats:

ME355
Södertörns högskola Alfred Nobels allé 7, 141 89 Huddinge

Pris:

Gratis