Lunchföreläsning med Latinamerikagrupperna

Vill du veta mer om Latinamerikagruppernas hjärtefrågor men också få reda på hur du kan söka praktik genom organisationen, både i Stockholm och Latinamerika? Se hit!

Den 17 november bjuder SöderS och SMUF in dig till en digital gästföreläsning med Latinamerikagrupperna om arbetet för miljö- och människorättsförsvarare i Latinamerika samt en introduktion till hur du kan söka till Latinamerikagruppernas praktikantprogram, både i Stockholm och på plats i Latinamerika.

Latinamerikagrupperna är en ideell förening som arbetar för en hållbar och rättvis värld tillsammans med folkrörelser i Latinamerika.

Under föreläsningen kommer det bland annat pratas om Latinamerikagrupperna nya kampanj #InteEttbrott som handlar om alla människors rätt att protestera, uttrycka sina åsikter och organisera sig som en förutsättning för demokratin. År efter år toppar regionen listan över de platser i världen med flest registrerade mord på människorättsförsvarare, allt fler lagar som begränsar förenings- och yttrandefriheten införs och organisationer och sociala ledare svartmålas. Människor hotas, förföljs och fängslas utan saklig grund.

Mer information om Latinamerikagrupperna hittar du här: http://www.latinamerikagrupperna.se/

Zoom-länk kommer läggas upp här i evenemanget på Facebook inför evenemanget.

Evenemanget är öppet för alla studenter.
_________
This event will be held in Swedish.

Datum:

17 november 2020

Tid:

12:00-13:15

Plats:

Zoom, länk publiceras i evenemanget på Facebook strax innan.

Pris:

Gratis