Utlysning: Politisk sekreterare

Vill du vara med och sätta SöderS prägel på den regionala och nationella studentpolitiken? Vill du lära dig mer om politiskt påverkansarbete och om utbildningspolitik?

SöderS söker just nu två (2) Politiska sekreterare för att stötta styrelsens politiska arbete. Det är en fantastisk möjlighet för dig att lära dig mer om politiskt arbete och en bra merit på ditt CV.

- Bakgrund -
SöderS är medlemmar i två organisationer som bedriver
påverkansarbete i studentpolitiska frågor. Stockholms studentkårers centralorganisation, SSCO och Sveriges förenade studentkårer, SFS. Båda organisationerna driver idag många frågor som vi står bakom, men det finns också delar av politiken som vi skulle vilja förändra eller utveckla. Dessa organisationer är våra språkrör in i den lokala och nationella utbildningspolitiken. Därför har vi ett
intresse att påverka det politiska innehållet.

Mer info:
SSCO: https://ssco.se/
SFS: https://sfs.se/

Som medlemmar i organisationerna har SöderS rätt att delta på årsmöten och där vara med och forma den politik som de båda organisationerna driver. Som politisk sekreterare för SöderS blir
det din uppgift att bereda underlag för styrelsen och delta vid årsmötena för att driva igenom våra förslag. Du behöver inga särskilda förkunskaper för uppdraget. Däremot är ett politiskt intresse en stor fördel. Uppdraget sträcker sig fram till och med 30 juni 2021. För uppdraget utgår ett arvode som betalas terminsvis.

Planerade aktiviteter:
- Höstsammanträde med SSCO:s studentråd (årsmöte): 14
november 2020
- Årsmöte med SFS: april 2021
Vårsammanträde med SSCO:s studentråd (årsmöte): maj 2021
Ansökan:
Tillsättning sker löpande så skicka ditt CV och kort motivering
till ordforande@soders.nu, dock senast 28/10
Frågor om uppdraget? Kontakta SöderS ordförande Jakob
via jakob.amner@soders.nu

Pris:

Gratis