Krydda studentlivet
Mecenatkortet är ditt medlemskort i SöderS och med det får du tillgång till en massa studentrabatter. För dig som väljer att inte vara medlem i SöderS kan vi beställa ditt mecenatkort utan kåranknytning.

Mecenatkort utan kåranknytning är gratis (men såklart blir allt trevligare med ett medlemskap). Det digitala mecenatkortet beställs automatiskt inför varje termin till samtliga registrerade studenter på Södertörns högskola. Är du omregistrerad eller doktorand ber vi dig kontakta oss via info@soders.nu för att få tillgång till mecenatkortet. 

Leveranstid

Mecenatkortet skickas hem till dig inom två veckor. Beställning förutsätter även att du är registrerad på en kurs på Södertörns högskola. Observera att de fysiska korten inte beställs automatiskt. Däremot ger de digitala korten samma förmåner som de fysiska.

Reserabatter SL & SJ

För att ha rätt till reserabatter hos SL krävs det att du är registrerad på minst 22.5 HP under innevarande termin, motsvarande en studietakt på 75%. Du måste även kunna visa giltig studentlegitimation (Mecenatkortet) vid kontroll. Studentlegitimationen måste ha SL:s logga för att vara giltig.