Häng med SöderS i Stockholm Pride 2023

Academic Pride är ett samarbete kring Stockholm Pride mellan flera av Stockholms lärosäten och studentföreningar. Syftet är att synliggöra vikten av hbtqia+-frågor i högskolesektorn och på lärosätena, både vad gäller forskning och undervisning och  inkluderande arbets- och studiemiljöer.

Tillsammans under samma flagga, Academic Pride, går flertalet lärosäten: Handelshögskolan i Stockholm, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholms universitet och Södertörns högskola. Tillsammans välkomnar vi medarbetare och studenter att delta i Stockholm Pride med oss.

Seminarium: International perspective on the life situation and rights of LGBTQ+ people - Iran and Russia

Fredag 4 augusti klockan 13:00 – 13:45, Pride House (C5, Plan 2)

Deltagare är Shadi Amin från 6rang, Iranian Lesbian and Transgender Network, och Kirill Polkov från Södertörns högskola och doktorand i genusvetenskap delta. Shadi Amin har forskat om könsdiskriminering, systematiskt kvinnoförtryck och tillståndet för kvinnliga homosexuella och transpersoner i Islamiska republiken Iran Kirill Polkov forskar om representationer av Ryssland i den svenska kontexten för att förstå vilken roll homosexualitet har för bilder av Ryssland och Sverige Seminariet kommer att hållas vid Pride House och samtalet kommer att vara på engelska.

Panel
Shadi Amin, 6rang, Iranian Lesbian and Transgender Network
Kirill Polkov, doktorand i genusvetenskap vid Södertörns högskola

Moderator
Parasto Rosencrantz, Stockholms universitet

Länk till seminariet på Stockholm Prides hemsida

Förfesta med Academic Pride!

Prideparaden startar på Norr Mälarstrand kl 13.00 men du kan också vara med på vår förfest! Vi samlas i Atriet på Handelshögskolan i Stockholm, Bertil Ohlins gata 5, klockan 10.30. Gratis veganska wraps, alkoholfria drycker, t-shirts, flaggor och ansiktsmålning delas ut enligt först till kvarn-principen. Anmäl dig till förfesten via länken nedan senast den 29 juli!

Gå med oss i prideparaden!

Lördag 5 augusti 2023 från klockan 13.00

Om du inte deltar på förfesten kan du möta upp oss vid flaket! Leta efter Academic Pride-lastbilen på Norr Mälarstrand eller hoppa in i paraden. Här finner du paradkartan.

Ingen föranmälan krävs för att delta i paraden.

Frågor

Frågor om Södertörns högskolas deltagande i Academic Pride hänvisas till
För personal: , studentavdelningen
För studenter: , Södertörns högskolas studentkår
För press och kommunikation: , pressansvarig

Foto: Anna Hartvig

Sommarinformation 2023