Sök till styrelsen för SöderS Pub 2024!

Var med och utveckla hjärtat av Södertörns högskola - sök till styrelsen för SöderS Pub 2024!

Nu söker vi en ny ledning för vårt aktiebolag SöderS pub och fest AB att fortsätta utveckla studentkåren som mötesplats och främja studentengagemanget.

SöderS Pub är ett aktiebolag med Södertörns högskolas studentkår som enda ägare. På bolagsstämman väljer vi årligen studenter som vill vara med i arbetet och lära sig mer om att driva ett bolag. Styrelsen arbetar nära studentkårens generalsekreterare och övrig personal för att underlätta arbetet. Mandatperioden påbörjas officiellt i mars 2024 med en överlämningsperiod med nuvarande styrelsen från januari 2024.

Vilka uppdrag kan jag söka?

Nedan finner du alla uppdragen som du kan söka inom styrelsen för SöderS Pub.

Ekonomiansvarig

Är du intresserad av ekonomi? Se hit! SöderS Pub söker dig som är intresserad av ekonomi, bokföring, siffror och annat som berör ekonomiverksamheten.

Att vara ekonomiansvarig för SöderS Pub innebär budgetering för att balansera pubens ekonomi (SöderS Pub är trots allt ett aktiebolag), du som ekonomiansvarig granskar utgifter och inkomster och ser till att fakturor går igenom och att problematik inte uppstår på vägen. Med hjälp av aktieägaren granskar ni bokföring, bokslut, kontrakt och rapporter som rör ekonomin. Denna roll är inte bara väldigt rolig utan även otroligt lärorik.

Känner du dig manad för denna uppgift? Sök till ekonomiansvarig för SöderS Pub 2024!

Har du några frågor angående rollen går det bra att skicka mail till emil.zadworny@soders.nu 🌟

Ordförande

Som ordförande för SöderS Pub har du olika ansvarsområden, några av dessa kan vara:

Alkoholtillstånd —> se till att funktionärer samt styrelsemedlemmar följer de lagar som krävs för att Puben ska kunna bibehålla tillståndet.

Ekonomi —> tillsammans med vice ordförande och ekonomiansvarig ser du över ekonomin.

Styrelsemedlemmar —> som ordförande ska du se till att resterande styrelsemedlemmar utför sina arbetsuppgifter. Men du ska även finnas tillhands och stötta dem om det behövs.

Har du några frågor angående rollen går det bra att skicka mail till emil.wiesel@soders.nu

Ansvarig för marknadsföring

Som marknadsföringsansvarig för Söders Pub ansvarar du för att puben syns utåt. Det är ditt ansvar att se till så att alla gäster vet vad som händer i puben vid olika tillfällen. Det är du som ansvarar för pubens sociala kanaler och du som skapar posters och annat grafiskt material som kan behövas. Det kan till exempel handla om att skapa nya drinkmenyer eller designa posters för pubens olika evenemang. Rollen handlar även om att fotografera och dokumentera allt kul som händer i puben!

Detta är en roll för dig som gillar att vara kreativ och tycker om att skapa! Det är fördelaktigt att ha kunskaper inom Photoshop, Illustrator och Premiere Pro eller likande verktyg. Men det är absolut inget krav! Tycker du att detta låter roligt och som någonting för dig så är det bara att söka!

Har du några frågor angående rollen går det bra att skicka mail till pub@soders.nu🌟

Bokningsansvarig

Som bokningsansvarig så ansvarar du för är att se till att alla bokningar som kommer in från föreningar blir granskade och korrekt bedömda utifrån de krav och regler som finns. Det är också ditt ansvar att se till att bokningsformuläret är uppdaterat och fungerar som det ska.

Har du några frågor angående rollen går det bra att skicka mail till hamsa.abdelgadir@soders.nu 🌟

Vice ordförande

Som vice ordförande är din huvudsakliga uppgift att ha hand om den interna kommunikationen. Du ser till att viktig information når samtliga styrelsemedlemmar och för regelbunden dialog med styrelsemedlemmarna för att stämma av och stötta där det behövs. Du har även hand om det administrativa: ser till så att viktiga händelser skrivs upp i den gemensamma kalendern, att dokument är organiserade samt ansvara för pubens mail.

Rollen som vice ordförande innebär även ett tätt samarbete med ordföranden. Tillsammans sköter ni bland annat den externa kommunikationen med exempelvis olika föreningar, företag eller kåren. Du ska även vid behov kunna avlasta ordföranden, samt agera ordförande när den inte kan närvara.

De viktigaste personliga egenskaperna för rollen är att man är kommunikativ, strukturerad och bra på att samarbeta med andra människor.

Har du några frågor angående rollen går det bra att skicka mail till lillian.falk@soders.nu

Funktionärsansvarig

Nytt för nästa år så introducerar vi yterliggare en roll som funktionärsansvarig! Arbetet kommer då delas på två personer som tillsammans delar ansvaret!

Som funktionärsansvariga ansvarar ni för att SöderS Pub håller öppet. Det är alltså ni som ansvarar över att vi varje vecka har funktionärer som kan jobba bakom baren. Det är ni som har den närmsta kontakten med våra funktionärer och serveringsansvariga. Arbetet slutar inte där, man ska se till att alla nya funktionärer introduceras till arbetet i puben, känner sig välkomna och är väl medvetna om rutinerna. Som funktionärsansvariga ser ni även till att schemat för funktionärerna alltid är uppdaterat.

Som funktionärsansvariga kan det vara bra att vara social och utåtriktad då man möter nya människor hela tiden. Det är en chans att utveckla sina sociala kunskaper och applicera dem till ett arbete.

Har du några frågor angående rollen går det bra att skicka mail till amalia.ehrenkrona@soders.nu 🌟

Eventansvarig

Som Eventansvarig i SöderS Pub får du möjligheten att planera och arrangera olika tema-/festkvällar för skolans studenter! Till exempel den årliga ”uppstartsveckan” som puben har inför höstterminen, där puben håller öppet flera dagar under veckan med olika temakvällar! Sedan har bl.a game-nights hållits under året, samt en kuslig Halloweenfest. Du har även möjlighet att kontakta företag/föreningar/musiker utifrån som kan komma och gästa puben!

Du kan planera och arrangera event själv eller ha med dig ett litet gäng som Projektgrupp för större event. Även fast puben ”bara är öppen” på onsdagar och fredagar får du självklart (precis som när andra föreningar bokar puben) ordna ett pub-event någon annan dag i veckan! Dessa kan vara öppna event för alla studenter eller stängda med biljettförsäljning.

I denna roll har du även möjlighet att arrangera event med de andra föreningarna på skolan, och därmed skapa ett samarbete mellan föreningar och puben och även lära känna många härliga och roliga studenter!

Passa på att söka till Eventansvarig 2024 och börja planera nästa års pub-event🌟🥂

Har du några frågor angående rollen går det bra att skicka mail till filippa.borgenas@soders.nu🌟

Inköpsansvarig

Som inköpsansvarig är det du som väljer ut och köper in all dryck och dess tillbehör som finns i SöderS Pub. Därför är just denna post livsviktig för pubens verksamhet.

Förutom inköp så har man även koll på leveransupphämtning samt sophämtning och bör ha generell koll på vad som finns i lager varje vecka. Därmed kräver denna styrelseroll ansvar, service och ett glatt humör.

Om man har bakgrund inom liknande verksamhet är detta en merit, men det är inte ett krav då man kan samla erfarenhet på denna styrelsepost.

Har du några frågor angående rollen går det bra att skicka mail till liam.andersson@soders.nu🌟

Vem är Terminens eldsjäl?