Douglas Hofmann gör sin praktik hos SöderS

Douglas Hofmann studerar kulturanalys med inriktning hållbar utveckling vid Södertörns högskola - en utbildning som Douglas beskriver som en käll- och systemkritisk utbildning om varför världen ser ut som den gör och varför frågor om hållbarhet aldrig stått högt på agendan. Douglas har tidigare studerat hållbarhet vid Uppsala universitet och vill fortsatt få en djupare bakgrund och förståelse för olika kulturer och olika sätt att leva än den bild han växte upp med. Framöver är det ekologisk hållbarhet som Douglas vill arbeta med i framtiden.

”Jag vill leva inom naturens lagar och kunna säga att jag gjorde allt jag kunde."


Under praktiken kommer Douglas att undersöka former och strukturer för studentkårens hållbarhetsarbete och Hållbarhetskontoret. Douglas kommer också att fram en resvaneundersökning tillsammans med SöderS och Södertörns högskola bland högskolans studenter och personal för att bland annat mäta klimatavtrycket för de transporter som används.

”Jag ser fram emot att vara här, ta in och lära känna nya människor. Vanligtvis har jag inte så mycket schemalagd tid på högskolan så det känns väldigt skönt att vara här mina timmar och kunna fokusera utan vardagens distraktioner.”

Nästa station: Studentstaden Flemingsberg