Hej, Rasmus!

Hej! Jag är den nya vikarierande verksamhetsutvecklaren på SöderS som ska stötta studentföreningarna!

I nästan hela mitt liv har jag engagerat mig ideellt på olika sätt, och drivit olika föreningar. Jag vill fortsätta stötta civilsamhället även i min karriär och har nyligen arbetat som föreningsutvecklare hos Riksteatern.

Jag har vuxit upp i Tullinge och flyttat runt i olika delar av söderort. För inte allt för länge sedan studerade jag på Södertörns högskola. Jag läste retorikkonsultprogrammet vilket var en enormt stimulerande och positiv upplevelse. Idag bidrar jag på SöderS till visionen att varje program bör ha en egen studentförening för allas rätt till en aktiv och social studietid.

Innan vi lär känna varandra på riktigt kommer här mina svar på tre frågor som vår kommunikatör ville att jag ska svara på. Vi ses på campus!

Vilket är ditt bästa studietips?

Mitt bästa studietips är att planera er tid väl. Utnyttja den tid ni har till max, även till vila och umgänge, men gör det medvetet. Skapa rutiner, boka pass för pluggtid flera veckor framåt, så blir livspusslet mycket lättare.

Vilken bok läste du senast?

Den senaste boken jag läste var Girig-Sverige av Andreas Cervenka, som även blev en av årets sommarpratare i P1. Den beskriver en del av varför vår bostads-situation ser ut som den gör, varför vi har långt fler superrika idag än för 30 år sen, och lyckades verkligen göra tråkiga siffror både begripliga och spännande.

Om du var en hatt - vilken hatt skulle du vara då?

Då vore det en gubbkeps. Det är inte vad jag oftast bär, men vad jag tycker bäst om. Det kanske låter tråkigt, men jag tycker att den står för en bekväm, något elegant och ödmjuk enkelhet.

Var med att stärka förutsättningarna för studier i Stockholm.