Ordförande bloggar: Hej och varmt välkommen till SöderS!

Att säga hej digitalt är lite speciellt, inte minst eftersom jag hoppas att ni inte ska läsa det här inlägget just nu, utan att ni kunnat koppla bort och koppla av. Jag hoppas att ni pysslar med andra saker än hänger på studentkårens blogg. Att er sommar, förutom eventuella sommarkurser eller jobb handlar om att käka glass i solen, att läsa bra böcker i skuggan av ett träd, att ta svalkande bad i Mälarens bräckta vatten eller härligt parkhäng med ett coronasäkert avstånd till vännerna.

 
För er som ändå hittat hit vill jag säga hej och presentera mig. Jag heter Jakob Amnér och är sedan den första juli ordförande för SöderS. Jag pluggar journalistik med samhällsstudier med inriktning på statsvetenskap och ska till hösten påbörja mitt tredje år på Södertörns högskola.

Jag har valt att engagera mig i SöderS för att jag tycker att det är dumt att så mycket av studenters energi läggs på fel saker, och för att jag tror på att engagemang och organisering skapar förändring. Jag tror att vi genom SöderS kan göra studiesituationen på Södertörns högskola till den bästa möjliga för oss studenter.   
 
Att vi genom SöderS ser vi till att det finns studenter representerade i beredande och beslutade organ, så att studenternas röster aldrig kan ignoreras.

Att vi genom SöderS ser till att högskolan har kvalitativa utbildningar och att när det blir fel hanteras ärenden i rättssäkra processer.

Att vi genom SöderS kan skapa förutsättningar för ett aktivt och roligt föreningsliv, som skapar gemenskap och glädje.

Att vi genom SöderS kan driva på för flera studentbostäder till rimliga priser, för fler trygga hem.

Att vi genom SöderS ser till att studenternas arbetsmiljö prioriteras för en bättre psykisk och fysisk hälsa.

Och att vi genom SöderS kan skapa verksamhet och bygga samarbeten för ett rikare liv, trots den ofta tunna studentplånboken.
 
På många punkter är det en lång väg att gå, medan med andra kan vi göra skillnad redan nu. Vill du hjälpa till? Bli medlem och engagera dig i SöderS så ska jag försöka hålla den här bloggen uppdaterad om hur det går.
 
I och med rådande omständigheter kring corona är det osäkert när vi kommer att ses i verkligheten. Jag hoppas att det digitala avståndet inte känns allt för stort, utan att du hör av dig om du har frågor, tankar eller bara vill säga hej!

Ha en fantastisk sommar så ses vi till HT20!

Jakob Amnér
Ordförande

Sammanställningen av studentenkät om distansstudier nu tillgänglig