Ordförande bloggar: Snipp, snapp, snut så var rulltrappshelvetet slut

Snart äntrar Campus Flemingsberg en ny era. Starka benmuskler som en gång varit bland våra starkaste kännetecken börjar se sitt slut.


Det är inget nytt att morgonresan till vårt campus är dagens absoluta mardröm. Tusentals studenter väller ut från pendeltågen och krigar om att komma i tid till sin föreläsning som under vinterhalvåret under förkylningstider, gåendes upp för de stillastående rulltrapporna eller i den eviga väntan på hissen är en pina utan dess like. Under de terminsstartsceremonier jag lett har jag ibland välkomnat de nya studenterna till Rulltrappshelvetet Campus Flemingsberg och dag ett är det en igenkänningsfaktor - alla vet att ta sig från Flemingsbergs station upp till universitetsområdet är, och verkar som att det ska vara, en utmaning.

Efter år av om och men verkar vi däremot se ljuset i tunneln. Den 26 november stängs den första av tre rulltrappor av för att helt bytas ut. När den är klappad och klar är det dags för nästa och slutligen ska samtliga vara utbytta och i mitten av maj 2019 ska arbetet vara helt klart. Huddinge kommun varnar för att det under perioden kommer att vara trångt med begränsad framkomlighet tillsammans med en salig dos buller och damm.

Nåja. Vi får iallafall hoppas att Huddinge kommun ligger steget före och tar efter sina grannars misstag som resulterade i forsatt stillastående rulltrappor vid Stockholm Odenplan. Nu, börjar planerandet av avskedsfesten för mina benmuskler som om ett halvår är ett minne blott. Jag vill tacka för en fantastisk tid tillsammans.

Har du ont i huvudet av allt buller och bång i lokalerna?