Tack för denna terminsstartsvecka!

Oskar M Wiik
5 september 2022

Studenternas mest hektiska vecka är nu bakom oss för denna termin. En vecka av total samordning från högskolans alla instanser och ingenting är som det vanligtvis är. Och fy tusan vad härligt vi har haft det.

Trots förvirring av kortuthämtningens flytt till aulafoajen och hur en hittar på högskolan med bara ett salsnummer verkar de flesta studenter vara installerade på Södertörns högskola. SöderS har också haft en stor ruljans i F-huset med frukoststugna och kaffetörstande studenter. Under terminens första vecka hade vi vår medlemsstation öppen varje dag för studenter som ville bli medlemmar på plats - och bara första veckan fick vi 1 000 medlemmar.

Det är fantastiskt att se hur studenter så snabbt inpå terminen blir medlemmar i studentkåren; på plats hos oss men också via hemsidan. Vi ser en minskning i antalet medlemmar som följd av pandemin och nu ligger ett stort arbete framför oss för att påvisa vikten av en stark studentkår nu när studenterna är tillbaka på campus.

Malin Helldorff, generalsekreterare

Nu ska terminen sätta igång i sin ordinarie och excpetionella anda. Studentkårens personal kommer under året bland annat att fokusera mycket på den av årsmötet beslutade fokusfrågan: Studenters psyiska hälsa. Ett stort utvecklingsarbete med studentrepresentation och studenters rättigheter och skyldigheter väntar också, någonting som vår tillförordnade ordförande Batool är peppad att arbeta mer med.

Utbildningens kvalitet ska leva upp till den nivå som studenterna förtjänar sig och som lovats dem. Som studentkårens ordförande kommer jag ge allt jag kan för att stärka studenternas kännedom om SöderS så att fler väljer att bli medlemmar och hittar ett engagemang hos oss - att vi blir just Ett SöderS i denna utvecklingsresa vi har framför oss.

Batool Ghadanfari, tillförordnad ordförande