Terminens eldsjäl H17: Isabelle Holmquist

Varje termin koras Södertörns högskolas eldsjäl av SöderS styrelse efter nomineringar från studentkårens medlemmar och på SöderS Föreningsgasque 2017 presenterade ordförande Oskar Mattsson Wiik eldsjälen för höstterminen 2017 med följande motivering:

Vad betyder studentrörelsen och studentengagemanget på Södertörns högskola för dig?


För mig är det hjärtat som är Södertörn. Vi kommer hit för utbildningen men det är gemenskapen, vännerna, mervärdet som gör studenttiden till så mycket mer än så. Det enorma studentengagemanget visar på att det är viktigt att vi har en plattform för alla studenter. Det är precis det studentrörelsen på Södertörn är för mig – en plats där alla studenter är välkomna utan diskriminering, varje person som engagerar sig har betydelse och tillsammans arbetar vi för att precis varje student ska få mervärde i sin utbildning och sin tid på högskolan.

Vad har varit mest givande i ditt engagemang?


Gemenskapen utan tvekan. Man träffar så mycket olika människor och alla jobbar för samma mål. Det skapar en speciell gemenskap där alla har ett driv och en passion som förenar oss. Under den tid som jag har varit engagerad har jag träffat så många fantastiska människor på högskolan och utanför. Förutom gemenskapen får man en nära kontakt med näringslivet och självutveckling av att engagera sig ideellt.

Vilka är dina tre bästa tips för att engagera sig på Södertörns högskola?


Mina tre bästa tips skulle vara prova på, fråga och vara öppen. När jag började engagera mig hade jag ingen aning om vad som krävdes eller hur mycket tid det skulle ta. Men det finns så många möjligheter inom ideell verksamhet och det finns så många olika alternativ beroende på vad som passar dig bäst. Prova på att arrangera ett evenemang eller var med i ett projekt, då får du känna på hur det är. Fråga de som är engagerade, dem är där för just studenter och vill gärna svara på eventuella frågor. Var öppen innan du engagerar dig, våga prova på och se vad som väntar. Det kanske överraskar dig hur snabbt du fastnar för det!

Hur blev du engagerad?


Det var lite roligt då jag involverade mig faktiskt efter att ha ryckt tag i styrelsen för turismprogrammets förening i korridoren. Frågade ut alla och insåg rätt snabbt att jag ville vara med i den här fantastiska gemenskapen och jobba för att utveckla föreningen. Sagt och gjort så började min resa och jag har inte ångrat det en sekund då det har gett mig så mycket mer tillbaka. Jag har träffat många vänner via föreningen, fått kontakt med näringslivet, egen självutveckling, fått hjälp i studierna och framförallt har vi otroligt kul tillsammans. Kan inte rekommendera nog att alla bör engagera sig!

Ordförande har ordet: Förutsättningar för studenternas inflytande