Terminens eldsjäl H18: Charlotte Colliander

Oskar M Wiik
17 december 2018

Charlotte Colliander studerar turismprogrammet med inriktning mot företagsekonomi och kan för 2018 titulera sig som vice ordförande för utbildningsföreningen TUG - Turister Utan Gränser. Från och med nu kan Charlotte även formellt titulera sig Eldsjäl.

Terminens eldsjäl är en utmärkelse som utses av studentkårens styrelse till en student som genom sin kompetens och sitt engagemang uppmuntrar andra studenter att engagera sig i studentlivet. Terminens eldsjäl är en förebild som främjar studentkårens mål och visioner och som aktivt är en del av detta.

Charlotte valde att studera turism för branschens bredd och dess ständiga växande. Under insparken kom Charlotte snabbt in i studentlivet vid högskolan genom sina faddrar som då satt i styrelsen för Turister Utan Gränser. Enligt Charlotte själv har studentengagemanget och studentrörelsen inburit en mycket roligare studietid; att få träffa massor med nya människor och inskaffa sig nya erfarenheter som som betytt otroligt mycket för den personliga utvecklingen. Gemenskapen inom studentrörelsen var det som Charlotte såg direkt under sin första inspark - något som Terminens eldsjäl ville bli och blev en del av.

På frågan om tre tips för att bli en bättre ledare svarar Charlotte:

  • Visa att du alltid finns där
  • Beröm
  • Sätt gemensamma mål

Denna person har något alldeles litet extra. Hen brinner för ideellt engagemang och försöker närvara på så många event som möjligt. Allt ifrån sin huvudförenings event, till funktionär i puben till SöderS underbara studentfrukostar, och så mycket mer. Som den förebild hen är så uppmuntras, så väl nya studenter som gamla, till att bidra med sina kunskaper och idéer för att ge studentlivet sin guldkant. Oavsett om ett projekt är på nytt vatten eller något som sitter i ryggmärgen så axlar hen ansvaret och tar sig an utmaningen utan tvekan. Vi, alla som inspirerats och fått äran att jobba tillsammans med hen, är så tacksamma och bär med oss hens motivation vidare i livet.

Nominering inskickad av Simon Suarez