Studentinformation under vinterledigheterna

Nu nalkas det återigen ledighet i samband med högtidligheterna.

Vi lämnar en fantastisk sommar och höst bakom oss och gör oss redo för nya gemensamma framgångar under vårterminen 2024.

Information om öppettider och studentkårens lokaler

22 december 2023 7 januari 2024: Stängt.

Under denna period kommer våra lokaler att vara låsta och personalen kommer inte att finnas tillgänglig. Alla inkomna ärenden kommer att hanteras från den 8 januari 2024. För svar på vissa frågor, se FAQ nedan.

God helg och ett mycket gott nytt år!

önskar SöderS styrelse och personal

Svar på vanliga frågor

Ledig personalstyrka ska inte innebära att du som student, ny eller gammal, ska känna dig vilse. Nedan finner du svar på vanliga frågor under perioden. Om du inte hittar svar på det du söker hör du av dig till oss på info@soders.nu så besvarar vi dig när vi är tillbaka.

Hur får jag arvode för mitt uppdrag som studentrepresentant?

Om du är medlem i studentkåren och av densamma blivit vald till ledamot i ett råd på högskolan har du rätt till arvode för ditt uppdrag. Information och registrering finner du här. Ansökan om arvode ska göras senast 30 dagar efter avslutad termin, alltså senast den 13 februari 2024.

Kan jag bli medlem i studentkåren nu?

Om du tackat ja till ditt antagningsbesked till Södertörns högskola för vårterminen 2024 kan du bli medlem. Du kan registrera ditt medlemskap redan nu här och medlemskapet aktiveras när din studieregistrering (studietakt) når vårt system. Du kan också bli medlem på plats hos oss under terminsstartsveckan.


Om du redan är student och önskar förnya ditt medlemskap kan du göra detta via samma länk som ovan.

Vad gör jag om jag känner mig orättvist behandlad av lärare eller examinator?

Om du upplever dig ha blivit felaktigt behandlad av någon på högskolan ska du höra av dig till våra student- och doktorandombud. Oavsett om du anser dig ha blivit felaktigt bedömd på en examination, blivit illa behandlad eller har problem med din studie- och arbetsmiljö bistår vi med stöd och vägledning. Kontakta ombuden här så återkommer vi så fort som möjligt efter ledigheterna.

När får jag veta vad som händer under terminsstarten?

Vårterminens startvecka är vecka 3, den 15-19 januari. Veckan kommer att fyllas med högtidlig ceremoni, introduktion till högskolans verksamhet och insparksaktiviteter som anordnas av våra föreningar. All information om terminsstarten finner du här.

Jag är ny student och önskar en större men enkel introduktion till högskolan. Vad ska jag göra?

Den 10 januari 2024 anordnar vi tillsammans med högskolan Smygstart. Under dagen får du en rundtur på högskolan och får möjlighet att träffa olika stödfunktioner, som Funka, Studie- och karriärvägledning - och studentkåren. Läs mer om smygstarten på högskolans hemsida.

Jag har tackat ja till min utbildning - men hur registrerar jag mig?

Registrering sker på olika sätt beroende på vilken utbildning du ska läsa. Antingen registrerar du dig digitalt eller så närvarar du vid ett såkallat Upprop. Här finner du vad som gäller för dig.

Hur får jag mecenatkortet?

Det digitala mecenatkortet skickas ut automatiskt till registrerade studenter vid Södertörns Högskola två veckor efter terminsstart. Om du vill ha ditt rabattkort tidigare behöver du bli medlem i studentkåren. Då får du direkt det kombinerade medlems- och Mecenatkortet.

Jag har blivit medlem och ställt mig i SSSBs bostadskö - men mitt medlemskap uppdateras inte?

Under vinterledigheterna är synkroniseringarna mellan vårt medlemssystem och SSSB begränsade. Du kan däremot stå i bostadskön i 90 dagar utan att vara medlem så du behöver inte oroa dig för att de ska gå förlorade.

Efter 90 dagar behöver du ha en registrerad studietakt och ett aktivt medlemskap. För att kunna signera ett hyresavtal med SSSB behöver du studera på minst 50 %.

Läs mer om SSSBs boendevillkor här.

Adam Hemdan är terminens eldsjäl