SöderS grundar sitt arbete på en mängd olika dokument och riktlinjer antagna av våra medlemmarvid årsmöten och styrelsen. Här hittar du de mest väsentliga av dessa pusselbitar som bygger vår organisation. Vill du ta del av fler styrdokument kan du höra av dig till vår generalsekreterare.
Stadgarna är SöderS övergripande ramverk och förklarar detaljerat organisationens syfte och verksamhet, hur den ska bedrivas och av vilka.
I SöderS fondstadga reglerar hur SöderS ska hantera sina fonder som organisationen, verksamheter och föreningar kan söka ekonomiskt stöd från för särskilda aktiviteter. Fondstadgan reviderades av årsmötet i december 2019.
Ett SöderS innehåller verksamhetsårets verksamhetsplan, ekonomiska ramar, medlemsavgift och organisationsplan 2022/23. Dokumentet är fastställt av årsmötet den 23 maj 2022.
Verksamhetsplan, ekonomisk ram, medlemsavgift och organisationsplan för verksamhetsåret 2023/24. Fastställd av årsmötet 23 maj 2023.
Riktlinjer för anslutning, behållning och avveckling av föreningar inom SöderS.
All makt utgår från medlemmarna - och fördelas sedan därefter ner i organisationen.
Här finner du som ny förening allt du behöver för att starta en förening. För befintliga föreningar finns annat smått och gott om du scrollar ner lite.
När en ny förening ansöker om medlemskap ska 20 studenter ställa sig bakom ansökan. Av dessa ska minst hälften vara medlemmar i studentkåren.
Årsmötesprotokoll krävs för beviljande av medlemsansökan. I protokollet ska det stå vilka som valts till styrelse, att en stadga har antagits och att föreningen ansöker om medlemskap i studentkåren.
Stadgar är en förenings övergripande ramverk. Dessa ska stipulera föreningens namn och syfte samt hur föreningen i stort ska bedrivas.
Nya föreningar kan ansöka om uppstartsbidrag från studentkårens styrelse.
Behöver ni lite extra ca$h till ett superevent? Sök ekonomiskt stöd från SöderS!
Synergi är SöderS policy för föreningsliv och handbok för våra medlemsföreningar. Här finner ni era rättigheter och skyldigheter som medlemsförening samt lite tips och trix i hur en driver en förening.
Ibland kan engagemanget svikta lite mellan generationer. Här finner du en blankett från Skatteverket som gör att din förening kan bli "vilande" tills någon plockar upp var du avslutade.
SöderS skriver gärna om studenträtt och utbildningens kvaliet. Här kan du ta del av några av de rapporter vi formulerat det senaste.
Studentkårens medlemmar sammansluter två gånger om året på höst- och vårsammanträdet. På höstsammanträdet behandlas det avslutade verksamhetsåret och frågan om ansvarsfrihet för styrelsen prövas. Vårsammanträdet syftar till att bereda det kommande året genom bland annat beslut om verksamhetsplan och val av förtroendevalda.
Här finner du årsredovisningar och verksamhetsberättelser för SöderS. Klicka på det året du vill se för att ta fram dokumenten. Vill du ta del av ännu äldre dokument behöver du kontakta kansliet.
Vill du ta kontakt med SöderS för en intervju? Då är det vår ordförande du ska vända dig till.
SöderS är Södertörns högskolas studentkår och samlar över 2 000 studenter och 15 föreningar vid lärosätet på Campus Flemingsberg. Studenkårens mål är en högkvalitativ och rättssäker utbildning, ett starkt studentmedbestämmande, ett levande campus samt att vara en hållbar och transparent studentrörelse. SöderS är medlem i Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO).
Nina Csaki, Klaudia Lutaj & Oskar M Wiik | 7 mars 2023
Oskar M Wiik, Tilda Nyström & Emma Ekelund Molander | 22 november 2022
Oskar M Wiik | 1 oktober 2018
Oskar M Wiik | 30 mars 2017
Oskar M Wiik | 7 februari 2017
Oskar M Wiik | 2017
Oskar M Wiik | 4 oktober 2018
Axel Bergman & Oskar M Wiik | 2016
Lena Möller | 26 mars 2015