För en billigare studietid.
SöderS Andrahandsbokhandel drivs av studenter för studenter. Här kan du sälja litteratur du inte behöver längre och köpa den litteratur du behöver för en summa som är snällare mot miljön och studentplånboken.

Stängt tillsvidare

För kontakt, mejla

SöderS Andrahandsbokhandel drivs helt ideellt av studenter, därmed varierar öppettiderna från vecka till vecka. Följ oss på Facebook och för kontinuerliga uppdateringar. Där får du även tips på nyregistrerade böcker.

Vill du vara med och bidra till förbättrade öppettider så är du varmt välkommen att bli volontär!

Information för säljare

En bok som endast samlar damm gör ingen nytta, sälj de böcker du inte vill ha kvar och få tillbaka en del av dina utgifter.

Så här gör du

  1. Läs de fullständiga villkoren för säljare här.
  2. Ta med böckerna till oss i SöderS Andrahandsbokhandel. Vi registrerar dig som säljare, registrerar in dina böcker till max 80% av nypris och efter skick (observera att vi inte tar emot trasiga böcker). När en bok blivit såld så skickas ett mail till dig. Om bokhandeln inte är öppen kan du lämna böckerna hos SöderS kanslipersonal så länge vi är på plats på kontoret. 
  3. För att få ut din förtjänst behöver du fylla i ett underlag för utbetalning. Fyra veckor efter att vi fått in underlaget ska du ha din förtjänst insatt på ditt konto. Antingen kan du lämna in underlaget på plats i bokhandeln, eller mejla ifyllt formulär till .

    >> Ladda ner underlag för utbetalning (docx.)

Frågor eller synpunkter mailas till

Vi strävar hela tiden efter att utveckla verksamheten så tyck gärna till.

Information för köpare

Ingen bok kostar mer än 80 % av nypris.

Vi har en hel bokhylla med böcker för endast 30kr/styck som är väl värd att granska. Glöm inte bort Gratishyllan som står utanför vår dörr, där finns gratisböcker som du antingen kan ta med dig hem direkt eller bytas mot litteratur du själv inte vill ha och inte kan sälja.

Att tänka på när du köper böcker:

  • Innan du gör ditt köp, se över sådana saker såsom bokens skick, pris och upplaga. SöderS Andrahandsbokhandel har inte har öppet köp på böcker. Orsaken till detta är att vi endast är en förmedlare av andra studenters böcker, dvs. vi säljer inte böckerna själva.
  • Du har dock alltid möjligheten att sälja samma bok som du köpt i Andrahandsbokhandeln. Skillnaden kommer att bli att du står som säljare för boken och kommer få pengar för boken först då den blivit såld (för mer information För säljare).
  • Andrahandsbokhandeln ger endast ut kvitton på senaste köp vid begäran och då för att du som köpare behöver det för avdrag hos arbetsgivare eller till litteraturstipendium. Vi har inte öppet köp så kvittot kan inte användas för att häva ett köp.

 

Kontakt

Natalie Silfverberg

Verksamhetschef

Kontakt
bokhandel@soders.nu