Välkommen till Södertörns högskolas studentkår
För ett starkt studentmedbestämmande samt en högkvalitativ och rättssäker utbildning, för ett levande campus och för en hållbar och
transparent studentrörelse.

Exklusivt för studenter vid Södertörns högskola. Det krävs att du är registrerad på en kurs på Södertörns högskola för att medlemskapet ska vara giltigt.
Bli medlem här

OBS! Om du är omregistrerad på en kurs eller är doktorand på högskolan rapporteras inte din studietakt in från Ladok. En studietakt krävs för att medlemskapet ska vara giltigt. Därför ber vi dig skicka ditt kursregistreringsintyg eller anställningsintyg till oss via info@soders.nu så kan vi uppdatera din studietakt manuellt. 


Våra olika medlemskap

Forever kårmedlem - 333 SEK

För dig som är registrerad student vid Södertörns högskola och läser en enskild kurs eller program, men vill vara kårmedlem så länge du är student på högskolan. Med detta medlemskap inkluderas tio terminer, vilket betyder att du kan ta ett studieuppehåll och fortfarande vara medlem när du är student på Södertörn nästa gång. Dessutom behöver du med detta medlemskap inte hålla koll på när det tar slut, eftersom du är forever kårmedlem! 

Helårsmedlemskap - 222 SEK

Säkra att du är en del av studentrörelsen ett helt år. För dig som är registrerad student vid Södertörns högskola och vill kunna njuta av alla förmåner året runt. 

Terminsmedlemskap - 111 SEK

För dig som är registrerad student vid Södertörns högskola och läser en enskild kurs eller vill prova på hur det är att vara medlem och samtidigt ta del av terminens evenemang och rabatter. 

Stödmedlemskap - 111 SEK

För dig som inte är student på Södertörns högskola men som önskar stötta vår verksamhet. Stödmedlemskapet ger inte de medlemsförmåner som ett giltigt kårmedlemskap ger. Giltigt under en termin.

Varför ska du bli medlem?

SöderS finns här för att du inte ska stå ensam inför studietidens utmaningar. Studentkåren står även för en trivsam social miljö och möjligheten att kombinera dina studier med roliga studiesociala aktiviteter som pubkvällar, tentaplugg, sittningar och mycket mer.

Tack vare alla engagerade medlemmar har SöderS idag omkring 15 medlemsföreningar. Som kårmedlem har du möjlighet att starta en ny förening och söka uppstartsbidrag för din förening från SöderS för att göra studietiden ännu mer givande.

Tack vare medlemsintäkterna har SöderS möjlighet att arvodera två utbildningsansvariga som hjälper alla högskolans studenter med frågor som rör kvalitet i utbildning samt rättvis- och likabehandling.

Tack vare att många studenter på högskolan väljer att bli medlemmar har vi möjlighet att för varje termin erbjuda än bättre rabatter och erbjudanden som gynnar alla SöderS medlemmar.

Ständiga medlemsförmåner

- 10 kr rabatt per bok i SöderS Andrahandsbokhandel
- Rabatt på hela sortimentet i SöderS Pub
- Arvode på 100 kr per mötestimme som studentrepresentant
- Studenthäftet till ett värde av 100 kr
- Tillgång till SSSB:s bostadskö
- Rabatt på SöderS evenemang så som Sommarfesten
- Möjligheten att starta en medlemsförening och söka bidrag från SöderS

SöderS Xpedition

Söders kommunikatör

Vid frågor om medlemskap eller övriga frågor.

Expeditionens öppettider
Kårexpeditionen har stängt tillsvidare. Du kan fortfarande nå oss via expeditionstelefonen.  

Mejla expeditionen
info@soders.nu

Ring expeditionen
076-119 61 83

Öppettider
Måndag-torsdag kl. 15:00-16:30

Massa rabatter

Mecenat

Nyckeln till ett rikare studentliv. Alla studenter på Södertörns högskola får tillgång till kortet via Mecenats egna app. Kontakta info@soders.nu om du önskar beställa ett fysiskt mecenatkort.

Är du doktorand eller omregistrerad på en kurs och inte fått tillgång till appen? Kontakta info@soders.nu.

Reserabatt

SL

Om du är registrerad på minst 22.5 högskolepoäng under en och samma termin har du rätt till att köpa SL-kort med studentrabatt. Du måste ha med dig giltig studentlegitimation med SL:s logotyp när du reser med SL.

Saknar ditt kort SL:s logotyp? Kontakta Mecenats kundservice.

Reserabatt

SJ

15 % på alla resor och studentpris på kaffe för studenter mot uppvisande av mecenatkort.

Försäkring

Hedvig

Du vet väl att du nu kan teckna hemförsäkring hos Hedvig och få ett kårmedlemskap gratis! Hedvig är Sveriges mest populära hemförsäkring för studenter. Med Hedvigs hemförsäkring får du ersättning på kontot inom minuter om olyckan är framme, och ett omfattande skydd med förmånliga studentpriser från 79 kr/mån.  

Allt du behöver göra är att teckna Hedvigs hemförsäkring, ange att du är medlem hos Hedvig genom att mejla över ditt försäkringsbrev/intyg till hedvig@soders.nu och voíla - ett gratis kårmedlemskap!

Erbjudandet gäller 1 augusti till 31 oktober, gäller endast ny Hedvig medlemmar. Du måste ha giltig studietakt för att ta del av erbjudandet.