Välkommen till Södertörns högskolas studentkår
För ett starkt studentmedbestämmande samt en högkvalitativ och rättssäker utbildning, för ett levande campus och för en hållbar och
transparent studentrörelse.

Exklusivt för studenter vid Södertörns högskola. Det krävs att du är registrerad på en kurs på Södertörns högskola för att medlemskapet ska vara giltigt.
Bli medlem här

Varför ska du bli medlem?

SöderS finns här för att du inte ska stå ensam inför studietidens utmaningar. Studentkåren står även för en trivsam social miljö och möjligheten att kombinera dina studier med roliga studiesociala aktiviteter som pubkvällar, tentaplugg, sittningar och mycket mer.

Tack vare medlemsintäkterna har SöderS möjlighet att bedriva sin verksamhet, så som påverkansarbete, föreningsstöd, ordna medlemsförmåner, events och mycket mer.  

Ständiga medlemsförmåner

För att nyttja kårspecifika rabatter visar du upp ditt kårkort, antingen i Mecenatappen eller ditt fysiska kort.

Läs mer om samtliga medlemserbjudanden här.

OBS!

Börjar du studera till hösten?

Just nu går det inte att köpa medlemskap för höstterminen. Medlemskapet finns tillgängligt från och med den 8 augusti.

Vill du ha medlemskap som gäller under sommaren?

Medlemskap för VT22 gäller även under sommaren, men endast för dig som har studerat på Södertörns högskola under vårterminen. Detta medlemskap gäller ej för HT22.

Är du omregistrerad på en kurs eller är doktorand?

Skicka ditt kursregistreringsintyg eller anställningsintyg till oss via info@soders.nu så kan vi uppdatera din studietakt manuellt, då detta inte sker automatiskt. En studietakt krävs för att medlemskapet ska vara giltigt.


Våra olika medlemskap

Terminsmedlemskap - 125 SEK

För dig som är registrerad student vid Södertörns högskola och läser en enskild kurs eller vill prova på hur det är att vara medlem och samtidigt ta del av terminens evenemang och rabatter. 

Helårsmedlemskap - 240 SEK

Säkra att du är en del av studentrörelsen ett helt år (två terminer). För dig som är registrerad student vid Södertörns högskola och vill kunna njuta av alla förmåner året runt.  

Forever kårmedlem - 500 SEK

För dig som är registrerad student vid Södertörns högskola och läser en enskild kurs eller program, men vill vara kårmedlem så länge du är student på högskolan. Med detta medlemskap inkluderas tio terminer, vilket betyder att du kan ta ett studieuppehåll och fortfarande vara medlem när du är student på Södertörn nästa gång! 

Stödmedlemskap - 400 SEK

För dig som inte är student på Södertörns högskola men som önskar stötta vår verksamhet. Stödmedlemskapet ger inte de medlemsförmåner som ett giltigt kårmedlemskap ger. Giltigt under en termin.

Massa rabatter

Mecenat

Nyckeln till ett rikare studentliv. Alla studenter på Södertörns högskola får tillgång till kortet via Mecenats egna app. Kontakta info@soders.nu om du önskar beställa ett fysiskt mecenatkort.

Är du doktorand eller omregistrerad på en kurs och inte fått tillgång till appen? Kontakta info@soders.nu.

Reserabatt

SL

Om du är registrerad på minst 22.5 högskolepoäng under en och samma termin har du rätt till att köpa SL-kort med studentrabatt. Du måste ha med dig giltig studentlegitimation med SL:s logotyp när du reser med SL.

Saknar ditt kort SL:s logotyp? Kontakta Mecenats kundservice.

Reserabatt

SJ

15 % på alla resor och studentpris på kaffe för studenter mot uppvisande av mecenatkort.