Vi är ditt fackförbund under studietiden. Ditt paraply när det regnar och ditt lä när det blåser. Vi tar hand om dina rättigheter, vägleder dig när det blir knas och ger dig en hög utbildningskvalitet och ett levande campus.


Genom våra medlemmar och medlemsintäkter säkerställer vi just detta. Vi ger arvode till studentrepresentanter, ger bidrag till våra föreningar och tillhandahåller juridiskt stöd på vårt kansli.

Våra medlemsförmåner

Det är inte bara SöderS som gynnas av att du är medlem. Det bidrar också till ett enklare och billigare studentliv för dig.

SSSB:s bostadskö

Kårmedlemmarnas egna bostadskö. Snabbare, tryggare och studentägt.

SöderS Andrahandsbokhandel

Som medlem i SöderS får du 10 kr rabatt per bok.

SöderS Pub

Otroliga medlemspriser. På allt.

Arvode för studentrepresentation

Som kårmedlem får du arvode för ditt uppdrag som studentrepresentant.

Studenthäftet

Medlemmar får Studenthäftet som är fullproppat med rabatter i campusomnejd och på internetz.

Entrérabatt

Medlemmar deltar alltid till rabatterat pris på våra evenemang.

Starta en förening

Samla ihop dina kursare, fixa medlemskap och bilda en förening för er utbildning.

Zita Folkets Bio

Medlemmar får 60 % rabatt hos Zita Folkets Bio.

Medlemsalternativ

Som student vid Södertörns högskola kan du bli medlem för en termin, ett år eller för hela studietiden. Vi tycker att kontinuitet och enkelhet ska löna sig - därför är det snäppet billigare att bli medlem för längre perioder.

Terminsmedlemskap

125 kr

För dig som är registrerad student vid Södertörns högskola och läser en enskild kurs eller vill prova på hur det är att vara medlem och samtidigt ta del av terminens evenemang och rabatter. 

Helårsmedlemskap

240 kr

Säkra att du är en del av studentrörelsen ett helt år (två terminer). För dig som är registrerad student vid Södertörns högskola och vill kunna njuta av alla förmåner året runt.

Forever-medlemskap

500 kr

Med detta medlemskap inkluderas tio terminer. Oavsett om du ska ta din kandidat, funderar på en master eller kommer att ta ett studieuppehåll är detta alternativ bäst. Om du pausar studierna pausar medlemskapet och återupptas när du gör detsamma.

Stödmedlemskap

400 kr

För dig som inte är student på Södertörns högskola men som önskar stötta vår verksamhet. Stödmedlemskapet ger inte de medlemsförmåner som ett giltigt kårmedlemskap ger. Giltigt under en termin.

FAQ

Mecenat och medlemskap

Hur får jag mecenatkortet?

Mecenatkort skickas ut automatiskt till högskolans studenter efter terminsstart. Om du önskar få ditt mecenatkort tidigare kan du beställa ett via Mecenat. Mecenatkort med studentkårsmedlemskap kan beställas så fort du är registrerad på din utbildning via vår medlemsportal.

När får jag mitt mecenatkort?

Mecenatkortet skickas ut ungefär två veckor efter terminsstarten till alla studenter vid Södertörns högskola. Om du inte har fått det kan det vara uppgifter som saknas i vårt system och du ombeds att skicka oss ditt registreringsintyg till info@soders.nu. 

Hur får jag reserabatt på SL på mitt mecenatkort?

Om du är registrerad på minst 22.5 högskolepoäng (75 %) under en och samma termin har du rätt att köpa SL kort med studentrabatt. Du måste ha med dig giltig studentlegitimation med SLs logotyp (medlemskort/mecenatkort) när du reser med SL. Här kan du läsa mer om ålders- och studentrabatt på SL.